Pagini

Expat in Canada

Expat in Canada

marți, 17 februarie 2015

The old way of counting, the best way of learning...accounting ;)

9 comentarii:

 1. Depinde de cine scrie in cronicuta ca eu cu scrisu meu de doctor prefer calculatorul :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acesta este caietelul meu de exercitii, vreau sa ma fac CFO, ce, n.am fatza? Voiam sa spun ca asa cu creionasul pe hartie inveti ceea ce azi calculatorul face in locul tau :).

   Ștergere
 2. Viața ne este contabilizată... uneori suntem în 121 (P&P), alteori vrem să ieșim pe zero...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sonia, nu am inteles exact ce e "121 (P&P)" :).

   Ștergere
  2. Contul 121 "Profit și Pierdere" :)

   Ștergere
 3. Pentru a deveni CFO (Chief financial officer) trebuie sa faci master? este legat de titlul CPA (Certified Public Accountant)?
  Spor la invatat si bafta la examene!(Maria).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, intentionez sa imi iau CPA designation. Va fi un drum extrem de lung, dar nu conteaza, nu ma grabesc nicaieri. Acum fac cursuri recunoscute de CPA ca sa indeplinesc requirmenturile pt admitere.
   La faza cu CFO, ziceam doar asa, in gluma, nu ca m-as supara sa ajung pana acolo, dar nu e tinta mea acum, acum m-am gandit doar ca vreau sa imi duc sansa pana la capat atata vreme cat lucrez in domeniu si imi place foarte mult ce fac.

   Ștergere
 4. Felicitari pentru determinare!in QC se dau obligatoriu 14 cursuri(42credite) ca sa fii acceptat la CPA, apoi urmeaza 8 cursuri (24credite) - la oricare universitate te inscrii, tot atat de multe cursuri ni se dau. Deci, in principiu, jumatate din facultate trebuie refacuta.
  La voi in ON, vi se cer mai putine? ma bate gandul sa schimb provincia...drumul spre CPA este foarte lung iar pentru cei cu copii, e dificil.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://www.cpaontario.ca/ . Gasesti pe site-ul acesta toate detaliile ca depinde de ce universitate ai terminat acasa, cate cursuri iti vor fi recunoscute, experienta de munca relevanta etc.
   Imi dau seama ca e mult mai dificil cu copii, ca e dificil si fara. Eu nu stiu daca as face fata, ii apreciez sincer pe cei care pot.

   Ștergere