Pagini

Expat in Canada

Expat in Canada

joi, 18 decembrie 2014

Nu stiu ce-ati facut voi saptamana aceasta, v-ati impodobit pomii, ati fost cu uratul, ati taiat porcii, toata lumea care mai de care, nu va mai dati rand. Eu inca n-am facut nimic din toate acestea. Eu m-am ingrasat. Asta am facut toata saptamana. Exact ca o purcea inainte de Craciun, cum e traditia. Am rumegat toata saptamana si ma simt acum ca un balon greu cu apa, am vrut sa zic, dar mai degraba un balon cu mancare. Ca veni vorba, acasa, pentru ca eu nu mai fac mancare demult, ca nu stiu ce, Bobi m-a trecut pe boabe. Iar a facut chicken pulao, asta e din secretele bucatariei lui cu mirodenii, asa se cheama, si fried rice, tot cu mirodenii. Asta se cheama diferit, dar au acelasi gust, dupa parerea mea avizata si e avizata ca am mancat chicken pulao de mi-o iesit pe ochi. Dar, gata, Bobi m-a amenintat ca schimba placa. Mi-a zis ca a observat el ca eu nu mai fac nimic bun de-o vreme si fie vorba intre noi a observat bine, numai ca numai acum, iar eu nu mai fac nimic de vreo sase luni. Mi-a transmis ca gata, s-a saturat de ciorbele mele lungi. Pai na, mai Bobescule, eu sunt de la Moldova, asa fac moldovenii ciorbele, lungi, din saracie. Mi-a zis ca arunc trei laturi intregi intr-o oala cu apa fiarta si i-o dau apoi s-o manance, ca sa scap de el. Dar ce, el e porc? Nu, dar probleme cu memoria are deci, ceea ce e bine, ca numai ce ma gandisem sa ma duc la magazinele etnice in weekend sa cumpar vita de vie, varza murata, carne tocata etc., etc., chestii din astea gospodare, sa fac sarmale si, m-am gandit eu, si niste racituri dintr-un bulan de porc afumat. Ca avem intentii sa plecam de acasa in Ajun de Craciun, putin cu sorcova, mai in sus, si sa luam la noi am zis niste provizii traditionale ca sa nu zicem, ca toata lumea, ca trece Craciunul degeaba, fara sa-l simtim. Ideea, cand am inceput sa scriu, era sa zic ca vreau sa slabesc o tzara, nu ca as da pe-afara de grasa, dar ma simt eu ca o chiatra de moara si nu stiu ce sa fac exact in sensul acesta, pentru ca in ultima vreme vad numai mancare in fata mea. La propriu. Si nu pot refuza, cred ca sunt si bolnava, vorba aia. Acasa, v-am povestit, la munca, cu Merry Christmas, aduc tot felul de chestii, ba unii, ba altii, si, si eu ca omul, una de ici, una de colo, atat cat sa rumeg toata ziua. Uite asa tin eu post de-o saptamana si nu dau semne ca m-as opri, desi dupa fiecare inghititura injur de toti sfintii tot ce bag in gura. Asa ca tin post degeaba si nici nu inteleg cum pot sa mananc non-stop. M-am tot gandit si m-am tot gandit, ce sa fac si ce sa fac sa nu mai rumeg atata si cred am gasit solutia. Macar pana la Craciun trec pe ciorbele mele. Cum se lauda toata lumea cu mancarurile lor gatite, uite ca ma laud si eu. Poate nu arata ea foarte apetisanta, de aia n-a mancat-o nimeni, dar tocmai asta e solutia, nu-ti mai trebuie nimic. Pana la Craciun, promit. La Craciun o sa postez pe Instagram oala cu sarmale ca atunci nu se mai pune, o pot lua de la capat (!).

2 comentarii:

  1. Ai un stil care-mi place: alegro si saltaret ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Ma bucur ca il gasesti placut. O zi buna! :)

      Ștergere