Pagini

Expat in Canada

Expat in Canada

miercuri, 23 martie 2011

sfintii oameni...

Merry Christmas!!! Pozele din postarea anterioara au fost facute ieri. Astazi totul era sub nameti, dupa cum se poate observa din poza alaturata. La fel ca si Romania, Canada este o tara a extremelor. Voi scrie rapid si laconic aceasta postare ca sunt pe fast motion si am ametit de somn :)))
Va spuneam ca biblioteca din Toronto, care e labartata in zeci de ramuri prin tot orasul, organizeaza tot felul de evenimente...cum ar fi Pyjama Time. Pentru participarea la unele te inregistrezi, la altele dai pur si simplu buzna, nu-i bai, te primesc oricum. Am fost si eu azi (nu mai povestesc acum prin ce am trecut pana acolo ca mi-am injurat zilele prin nameti traversand orasul dintr-o parte in alta), cu inregistrare prealabila, la un program "for the constantly curious", "Thought exchange", unde un profesor de la Humber College a vorbit despre viata si filosofia Sf. Augustin. Eu am ajuns pe la 6.10. Mai erau trei oameni, eu nefiind pusa la socoteala. Un barbat mai in varsta, o femeie in alb si o alta femeie blonda, intr-un sacou stacojiu. Undeva, intre rafturile cu carti, statea pe jos o alta femeie si citea dintr-o carte unor copii, unei fetite si unui baiat. Poza chiar m-a impresionat. E inca pe retina. In fine...ma gandeam eu ca astia vom fi...E frig afara, ninge de rupe, pe cine sa doara acuma capul de Confesiuni? De unde?!? In 20 de minute, s-a umplut sala. Au fost vreo 200 de oameni.
Profesorul haios, pe stil american, mai degraba un stand-up comediant...Dupa ce a rezumat ceea ce s-a discutat saptamana trecuta in acelasi loc, la aceeasi ora, adica viata si mortea lui Socrate, a facut introducerea in Confesiunile Sf. Augustin. Doamna de langa mine nota cu frenezie tot ce auzea. A umplut vreo 4 pagini, dupa care a adormit. Eu mai trageam din cand in cand cu ochiul la foile ei, cand am observat ca i-au alunecat foile oranj-fosforescent din mana. Ea fiind mai in varsta si eu politicoasa din fire, m-am aplecat sa i le ridic si cand ma uit la ea...avea capul lasat in jos, ochelarii in jos pe nas si sforaia...asa infundat, cat s-o auda doar vecinii, desi eu nu o auzisem pana atunci. Pentru ca nu am avut sclipire de moment, nu am stiut ce sa fac cu foile pe care tocmai i le ridicasem, fapt pentru care i le-am pus inapoi jos. Ca sa nu o deranjez. Continuand sa fiu atenta...."Timp - prezentul scapa printre degete", cand pac, un pui de chinez arunca un bulgare de zapada in geamul nostru...era lumea prea atenta pentru puterea lui de concentrare oblica.
Intrebarile de la final, printre care..."Sf. Augustin era clinic deprimat inainte de a se converti?"...Sfintii oameni :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu